For en sterk seier

Årvoll IL - Fotball IL 2 - 3 Majorstuen FK (Pause: 0-1)

Med en haug av forfall som dukket opp like før kampstart, var det et noe skadet dyr som møtte opp på Årvoll kunstgress. Mange sentrale spillere måtte melde forfall, med kun 2 av 11 som startet forrige kamp i troppen. Verst av alt var det at vi ikke fikk på plass en keeper. Betim tok sporty på seg hanskene og stilte seg i kassa, noe som skulle vise seg å bli et vellykket trekk.

Vi hadde en klar kampplan for å temme et fysisk Årvoll-lag, som benyttet enhver anledning til å flytte opp stopperne sine og lempe inn i boksen. De første 20 minuttene av matchen er jevn, med noen halvfarligheter begge veier. Årvoll slet med å temme Mathias, som til tider herjet med deres høyreback.

Betim har full kontroll i kassa, med en keeperstil som er sammensatt av det beste fra Manuel Neuer og Cecilie Leganger. Vi ligger godt i ramma og Årvoll kommer ikke til mange gode avslutningsposisjoner.

Etter 30 spilte minutter ruller vi fint opp på høyresiden og Christoffer Berg slår et glimrende innlegg, som Årvolls stopper er uheldig og sklir i eget nett. 1-0 Majorstuen.

Resten av omgangen tar Årvoll over banespillet, men vi ligger ekstremt godt organisert og kriger som helter, noe som gjør at ting går litt trått hos Årvoll. Vi går til pause med 1-0 etter en meget god omgang.

I pausen blir vi enige om å fortsette i samme sporet og straffe de på kontringer. Vi bruker den ene innbytteren vi har og setter inn Henrik på høyrekanten, for en Ramon som har gjort en god førsteomgang.

2.omgang er ikke mange minutter gammel da Mathias spilles i gjennom og kommer alene med keeper, han felles bakfra og vi får straffe. Den nye regelen om slutt på dobbelstraffen i disse situasjonene blir vel mistolket av dommer her, da spilleren må gjøre et ærlig forsøk på å få tak i ball for å slippe det røde, noe som ikke er gjeldende i denne situasjonen. Uansett, straffe og gult kort. Våre faste straffeskyttere er ikke på banen, så kaptein Granit trer frem. Straffen står ikke i stil til innsatsen Granit har lagt ned ellers i kampen og keeper redder forholdsvis enkelt.

Etter 55 spilte minutter drar Mathias av 2-3 mann på Årvoll før han lekkert chipper i gjennom Tekle, som er klinisk og dunker ballen inn i venstre kryss. 2-0 og en god start på 2.omgang.

Årvoll har nå funnet ut at Betim faktisk ikke er keeper, og prøver seg dermed på et par langskudd fra 30-35 meter uten at vår vikarierende keeper har noe trøbbel med å bokse de til corner. Vi blir etterhvert slitne og Årvoll dominerer banespillet. De store sjansene lar seg vente på, men de er en konstant trussel med både lange innkast og på dødballer. Etter 65 minutter kommer de rundt på kant og får lirt av seg en avslutning, som sniker seg forbi Betim. 2-1, ikke helt ufortjent.

10 minutter senere kommer et langt kast fra Årvoll, som etter litt klabb og babb får til en avslutning som lurer seg inn i nærmeste hjørnet. Det er 2-2 med 15 minutter igjen, og vi er litt på felgen.

Kampen fortsetter i samme spor, helt til vi får corner med et par minutter igjen av ordinær tid. Coach Krenar gir plutselig beskjed om at Harald skal bli med opp på denne corneren, selv om han vanligvis står igjen hjemme. Corneren slås inn, Harald vinner duellen og Granit får til slutt banket ballen inn i nettet. 3-2 og elleville jubelscener ved Maja-benken. Coaching i verdensklasse og breddefotball på sitt beste!

Årvoll kommer til noen farligheter mot slutten, men vår sisteskanse for anledningen varter opp med noen eminente redninger til store forbauselse fra alle de fremmøtte. Dommeren blåser av og en episk 3-2 seier.

En vanvittig sterk prestasjon av Majorstuen FK, som tar en 3-poenger det står respekt av. Det er gøy å se at så mange står frem og blør for drakta når vi trenger det som mest. En av de beste kampene Majorstuen har levert i sin foreløpig korte historie.

Det er vanskelig å kåre banens beste på en dag hvor lagmoral er grunnlaget for seier. Betim gjør en stor match i målet, Ørjan og Philip gjør en glimrende match i midtforsvaret, men dagens spiller må bli Mathias. Vi var bekymret for at Årvolls høyreback ikke ville komme ut etter pause grunnet hodepine, og med både en glimrende assist og skaffer oss en straffe er det ingen tvil.

(Bilde: Nysigneringen Mathias Johansen er fornøyd etter en stor kamp!)