Poengdeling mot serielederen!

Vi leverte en knallmatch mot den soleklare serielederen. Det ble en tøff batalje på Haugerud KG.

POENGDELING PÅ HAUGERUD

Rilindja IL 2 - 2 Majorstuen FK (Pause: 1-2)
(Mål: Tekle og Albian)

Lørdag ettermiddag stod en ny tøff utfordring for tur. Denne gangen skulle vi gjeste serieleder Rilindja på Haugerud Kunstgress. Her fikk vi en varm velkomst med frukt og drikke til alle mann. Sjenerøst! Med en bred tropp og vår eminente keeper tilbake, var vi trygge på at vi skulle klare å bite godt fra oss. Coach Krenar er tydelig på at vi må ligge kompakt og flytte beina fort uten ball, så skal vi tørre å gjøre vår greie når vi vinner den.

Som alltid går vi hardt ut fra start, og det tar ikke lange tiden før Rilindjas forsvarsrekke skjønner at de har et hurtigtog å stri med denne lørdagen. Tekle markerer seg fort og er stadig et uromoment. Innledningen bærer preg av to lag som vil spille ball og angripe, men hvor det er vi som får uttelling først. Etter flere fine kombinasjoner på vår høyreside ender ballen hos Mathias, som med en deilig gjennombruddspasning har spilt Tekle fri. Han får all verdens tid med keeper og kjører i den anledning noen afrikanske rytmer før han bredsider ballen til side for keeper. Vi leder 1-0! Kampen fortsetter i samme spor, men nå er det Rilindja som svarer på tiltale. En misforståelse fører til at Theo forsøker å sette i gang en kontring via Marius, som dessverre har andre planer og er derfor uoppmerksom når ballen slås. Rilindja snapper opp ballen og kan enkelt trille inn utligningen, da Theo ikke har rukket å komme seg tilbake i buret. Vi rister det heldigvis fort av oss og går igjen opp i ledelsen: vi får en corner som klareres, men utenfor boksen venter Albian - som med et drømmetreff fra 25 meter åpner målkontoen for sesongen. Vi går til pause med en viktig 2-1-ledelse.

I pausen er Coach Krenar knallhard og tydelig; vi skal ikke legge oss bakpå. Vi går igjen hardt ut, hvor Tekle og Mathias Johansen fortsetter å terrorisere vertenes forsvarsrekke. I denne omgangen har Rilindja ballen mest, men vi er farlige på kontringer. Vi klarer derimot ikke å få den tredje og langt på vei avgjørende scoringen, og blir isteden stadig mer slitne. Vondt blir verre når Daniel pådrar seg sitt andre gule kort og blir vist ut. Han er fort unnskyldt, da han sammen med Ørjan, Dhurim og Mathias har gjort en formidabel jobb i forsvaret. Rilindja tar naturligvis enda mer over etter utvisningen og jager stadig utligning. Vi holder ut en god stund, men til slutt kommer den. Godt spill resulterer i et presist og lavt innlegg som styres i mål, og lagene er like langt. Hjemmelaget får blod på tann og går for alle tre poengene, men igjen tilfaller de største sjansene oss. Midtstopper Dhurim er plutselig på raid i gjennom og får en eventyrlig mulighet til å stjele med seg alle poengene, men blir løpt opp og blokkert i siste liten. Det blir med det og det ender 2-2.

Vi tar med oss ett poeng i en tøff og jevn match, hvor vi etter utvisningen havner under stort press de siste 20 minuttene. Tre av de antatt tøffeste kampene er unnagjort og resulterer i fire av ni poeng. Neste prøvelse er Frigg 2 på Tørteberg Kunstgress. Her går vi for tre poeng!