Sur poengdeling mot serietoer Fortuna FK

Det endte med en svært skuffende poengdeling mot serietoer Fortuna FK.

Sur poengdeling mot Fortuna FK!

Fortuna FK 2 - 2 Majorstuen FK (Pause: 1-1)
(Mål: Albian og Ørjan)

Lørdag ettermiddag gjester vi tabelltoer Fortuna FK til dyst på Kaldbakken Kunstgress. Med svak poengfangst de tre foregående matchene var det en sulten og motivert Majorstuen FK som kom på besøk. Til tross for at vi styrte det meste av banespillet, skulle vi slite mot et godt og kompakt Fortuna FK.

I strålende sol og på grensen til ubehagelig sommervarme fikk vi tidlig lov til å ta initiativet i kampen. Vertene syntes å ha en tydelig kampplan, hvor de la seg bakpå og satset på kontringer ved raske kantspillere. Vi har som nevnt mye ball, men sliter med å skape noe når vi kommer inn på den siste og avgjørende tredjedelen. Isteden er det Fortuna FK som først lykkes med sin plan. En god kontring ender i et godt innlegg på bakerste, hvor motsatt kant enkelt kan styre inn 1-0 til hjemmelaget. Det tar heldigvis ikke lange tiden før vi svarer: Midtstopper Ørjan er frempå etter en dødball, men blir revet over ende i avslutningsøyeblikket. Albian er igjen sikker fra straffemerket og sørger for balanse i regnskapet. Vi fortsetter å ha mye ball, samtidig som vi også begynner å skape sjanser, men en god keeper og et kompakt forsvar hos Fortuna FK sørger for at det står 1-1 til pause.

I pausen er Krenar tydelig på at dette er vår kamp og at kun tre poeng er godt nok. Vi skal ut i hundre og vi skal angripe. Paradoksalt nok er det Fortuna som på nytt går opp i ledelsen umiddelbart etter avspark. Lang ball feilberegnes dessverre av Ørjan (som skylder på sola) og spissen deres kan enkelt trille inn 2-1. Lojal som han er, bestemmer Ørjan seg for å gjøre opp for seg; blir med opp på en corner og bredsider inn ny utligning til 2-2. Vår nysignerte trønder er i begivenhetens sentrum nå! Utover i omgangen trykker vi stadig mer på, mens hjemmelaget har mindre å komme med. Aller nærmest er vi ved Mathias Johansen som sender avgårde en suser mot nærmeste kryss, men igjen viser hjemmelagets sisteskanse seg som en matchvinner. Det ender til slutt med 2-2 og poengdeling.

Vi tar med oss et viktig poeng i en kamp hvor vi hadde fortjent tre, så noe skuffende er det. Heldigvis ser vi bedre tendenser i spillet og vi evner å styre mer og mer av kampene, så vi er trygge på at trepoengerne vil innkasseres utover. Allerede til lørdag kommer en ny og gylden mulighet når vi møter Hasle-Løren på jumboplass. Vi kommer sterkere tilbake!