VI ER I GANG!

Majorstuen FK: VI ER I GANG!

Fremad Famagusta 1 - 3 Majorstuen FK
(Mål: Tekle 2 og Daniel)

For en deilig start på sesongen! Som nevnt tidligere har pre-season dessverre vært alt annet enn optimal for vår del, noe som gjorde denne kampen enda viktigere; en opptur var høyest nødvendig. Coach Krenar går i garderoben gjennom klubbens foreløpige korte historie, hvor han presiserer at klubben siden oppstarten i 2010 aldri har havnet utenfor topp 3 i de respektive divisjonene. Dette symboliserer vinnerkultur. Det er en behagelig stillhet. Gutta tar det til seg og knyter på seg skoa: vi er klare for å vinne!

Vi går ut med et brak. Allerede etter få minutter er de første sjansene skapt. Heldigvis kommer også uttellingen tidlig: Fjorårets assistkonge, Niklas Espegren, finner med sin presise venstrefot vår forsvarsbauta Daniel Power. Han er sterk og overlegen når han med pannebrasken klemmer ballen ned i hjørnet til 0-1. Vi fortsetter å male på, og særlig på overganger er vi farlige. Niklas fortsetter å herje fra sin kantposisjon og det tar ikke lange tiden før han får en ny assist. En god kontring ender til slutt hos kong Teklemariam, som fra kloss hold åpner målkontoen for sesongen, 0-2. Våre venner i Fremad er heller ikke ufarlige, og kommer til et par brukbare muligheter. Heldigvis har vi i Theo en keeper med god rekkevidde. Ny kontring og vi får en eventyrlig mulighet til å gå opp i 0-3, men dessverre ser det ikke ut til at Teklemariam får med seg hvor god tid han har når Marius spiller ham fri og helt alene på bakerste stolpe. Isteden er det Fremad som på tampen av omgangen får den viktige reduseringen. Vi er noe passive på et innlegg i mot og Fremad stanger inn 1-2. Det er kamp igjen!

I pausen bestemmer vi oss for å ikke havne bakpå. Vi ønsker å gå for 3-1 og heller punktere kampen. Fremad på sin side har fått ny energi etter reduseringen og har mye ball i 2.omgang - mer enn vi er komfortable med. Heldigvis har forsvarsfireren vår god kontroll, noe som gjør at de store sjansene uteblir for Fremad. Vi fortsetter å være gode på kontringer og skaper samtidig de største sjansene også i denne omgangen. Først ved Niklas som får en mulighet han ellers skårer 99/100 på, før Tekle løper seg fri og blir lagt i bakken innenfor sekstenmeteren. Niklas er igjen uheldig og dunker ballen i den berømte tverrliggeren fra straffemerket. Fremad har fortsatt mest ball, men vi er nådeløse på kontringer når vi først vinner den. Med 10 minutter igjen kommer Tekle på nytt alene med keeper, men heller ikke her vil det seg. Fjorårets toppscorer skal allikevel få med seg sitt andre mål for kvelden. Nysigneringen Kristian Belovsky finner Tekle på nytt løp. Denne gangen er han iskald og runder både forsvarsspiller og keeper før han punkterer kampen til 1-3 i vår favør. Fremad ypper seg de siste minuttene, men det blir med et stolpeskudd.

En opptur og tre poeng er et faktum. Vi møter er godt og spillende lag i Fremad, som til tider får låne ballen altfor mye. Vi gjør dog jobben bakover og har en godt komponert forsvarsfirer. Samtidig er vi farlige på kontringer og benytter hver anledning til å angripe. Alt i alt en tett og god kamp mellom to jevne lag, men hvor vi skaper de største sjansene og vinner fortjent. Neste utfordring er allerede førstkommende søndag, hvor vi tar i mot Follo 2 til sesongen første hjemmekamp på Marienlyst. Vi gleder oss!

(Bilde: Tekle i kjent stil når han nærmer seg motstanderens mål)