Tre strake seiere!

Tre strake seiere!

Follo II 1-4 Majorstuen FK
(Mål: Per 2, Olav og Ørjan)

Ny uke og ny serierunde hvor turen gikk til Ski for å måle krefter mot Follos rekrutter. Et Majorstuen-lag i god form preges av flere forfall, hvor noen også kommer på selve kampdagen. Neppe tilfeldig når vi skriver dato natt til 1.mai! Tilbake til Ski Kunstgress så mønstrer vi en liten, men sterk tropp. Vi vet på forhånd hva som venter oss: et ungt og løpsvillig hjemmelag som ønsker å trille ball, så her gjelder det å ligge kompakt og tette rom, for så å utnytte de mulighetene som kommer.

Kampen sparkes i gang og som forventet forsøker Follo å trille i gang bakfra. Vi setter dem tidlig på prøve ved å presse høyt og samlet, og får betalt umiddelbart da en feilpasning havner hos Olav som enkelt kan bredside inn 1-0 fra 10 meter. Hjemmelaget holder seg til kampplanen og tar stadig over mer av initiativet i kampen, men feilfritt er det derimot ikke. Vi er farlig nære å utnytte to nye brudd høyt i banen, men svikter dessverre i avslutningsøyeblikkene. Halvveis ut i omgangen er det vi som blir straffet for feil på egen halvdel, og hjemmelaget får utligning til 1-1 etter et godt angrep. Det tar heldigvis ikke lange tiden før vi får en ny stor mulighet etter at vi nok en gang presser hjemmelagets forsvarsfirer til å gjøre feil. Albian finner Per på løp som med en klinisk avslutning sørger for 2-1. Resten av omgangen preges av et spillende hjemmelag som sakte, men sikkert evner å møre et noe tyngre Majorstuen-lag. Vi holder derimot ut til pause, men her er ingenting avgjort!

Hvilen bruker vi til å legge om presset, noe vi lykkes godt med i 2.omgang. Vi står lavere og mer kompakt, samtidig som vi er farlige på kontringer. Som i første omgang får vi tidlig uttelling etter corner der midtstopper Ørjan er overlegen i luftrommet og stanger inn 3-1. Ungguttene til Follo fortsetter å trille ball i høyt tempo, men sliter med å skape noe. Isteden er det vi som utnytter enda en feil høyt i banen, hvor Olav bryter på kant før han finner Per foran mål. Sistnevnte setter sin andre for dagen og fastsetter sluttresultatet til 4-1. Herfra gjelder det bare å kontrollere inn tre nye poeng, men Follo skulle allikevel få en mulighet til å tenne nytt liv i kampen. Straffe i mot 10 minutter før slutt reddes mesterlig av vår sisteskanse, Theo. Returen redder han også, før ballen på nytt havner ut i feltet og enda en ny avslutning kommer i mot. Med et tigersprang mot motsatt hjørne avverges til og med det tredje forsøket, og Majorstuen FK-kapteinen viser at han er avdelingens beste keeper.

Tre nye poeng etter en sterk borteseier er et faktum. Vi får godt betalt for fremstøtene med høyt press, som resulterer i tre av fire mål. Vi befester nå 2.plass på tabellen etter at Korsvoll nedsablet opprykksfavoritt Heggedal IL hele 4-1 samme kveld. Kun Oppsal foran med ett poeng, og neste uke venter Lommedalen. Her forventer vi en revansjelysten gjeng som står med fire knepne tap på like mange kamper.